Hrnčeková knedľa
Sviečková na smotane s hrnčekovou knedľou
Fenomén českej kuchyne vždy bola, je a bude sviečková na smotane. Príprava tejto delikatesy však vyžaduje trpezlivosť a lásku k vareniu. Ak chceme uvariť naozaj kvalitnú sviečkovú, musíme si dať záležať na príprave a neunáhliť sa. Len vtedy docielime krehkosť hovädzieho mäsa a lahodnosť sviečkovej omáčky s chuťou použitých surovín.
My vám ponúkame poctivú sviečkovú na smotane, ktorú stačí len zohriať. Stačí si pripraviť prílohu a obed či večeru máte hotovú do pár minút. Akú prílohu vám odporúčame? Určite nič nepokazíte s poctivou domácou knedľou. Pripravili sme si pre vás rýchly recept na hrnčekovú knedľu z mikrovlnky.
Na prípravu jednej porcie budeme potrebovať:
- 1,5 ks rožok,
- 1,5 hrnčeka hrubá múka,
- 1,5 hrnčeka mlieko,
- 2 ks vajcia,
- 0,5 ČL soľ,
- 1 ČL prášok do pečiva
Postup:
Na knedľu zmiešame nakrájané rožky, žĺtka, mlieko, múku s práškom do pečiva a soľ. Do tejto zmesi primiešame vyšľahané bielky a vypracujeme cesto. To potom rozdelíme do maslom vymastených hrnčekov a vložíme do mikrovlnky na štyri minúty pri výkone 800 W. Hotové pokrájame a servírujeme so zohriatou sviečkovou.
TIP: Omáčku môžete pred podávaním prepasírovať, bude jemnejšia.